Rosen-lunds blog

Rosen-lunds blog
Rosen-lunds blog

onsdag den 10. april 2013

Kagestempel og hævekurve

Se lige hvad fragtmanden kom med... de super fine kagestempler, de er lige blevet lagt ind på hjemmesiden og der er allerede kun få stk. tilbage. Lav de fineste stempel på dine småkager - du får en pakke med 3 stempler i. 


 Den perfekte småkage opskrift:

80 g blødt smør
1 æg
120 g sukker
180 g almindeligt mel

Den grundlæggende opskrift giver dig mulighed for at bruge din fantasi og udvikle dine egne opskrifter, skabe dine egne favoritter.

Pisk smør og sukker sammen
Tilsæt æg og citronskal.
Tilføj mel og fortsætte med at samle dejen med hænderne.
Rul dejen ud til en lang pølse og læg den på et stykke folie - spænd folien omkring dejen.
Stil den i køleskabet og lad den stå omkring to timer.


Giv dine brød et rustik look

Hævekurven støtter dit brød under hævning og giver brødet et flot mønster. Det siges du får et saftigere og mere smagfuld brød der holder sig længere når dit brød har hævet i en hævekurv.
 



Brøddej:

2 stk. brød

1kg hvedemel
6 dl lunkent vand
40 g gær
25 g Nicolas Vahé fransk hav salt
10 g sukker
Nicolas Vahé hævekurv

Rør lunkent vand, sukker, gær og salt sammen i en skål.
Kom mel i, og ælt dejen godt i ca. 14 minutter i en røremaskine. Lad dejen hvile i skålen i 40 minutter ved stuetemperatur.

Ælt dejen ved håndkraft til en pæn kugle, og læg den i hævekurven drysset med rigeligt mel. Lad den hæve i 1 time.

Forvarm ovnen til 250 grader med et ildfast fad i bunden. Vend forsigtigt dejen ud på en varm bageplade tilføjet bagepapir.

Sæt brødet i ovnen, og hæld ca. 1 dl vand i det ildfaste fad.
Luk ovnen hurtigt, så dampen ikke forsvinder. Bag ved 250 grader i 5 min, og skru herefter ned på 200 grader.

Bag brødet i ca. 30 minutter, indtil det opnår en sprød skorpe.




Kærlig hilsen Tanja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar