Rosen-lunds blog

Rosen-lunds blog
Rosen-lunds blog

mandag den 17. september 2012

Opskrifter fra æblets dag

1000- Tak til alle jer gæster som kom og fejere æblets dag i lørdags. Det var en fantastisk dag med masser af glade gæster som fejere æblets dag i gårdbutikken. Som lovet har jeg sat de lækre æble opskrifter ind her på rosen-lunds blog som blev serveret denne dag. Æble gløggen er et sikkert hit og vi serverede den uden alkohol på æblets dag så både børn og voksne kunne nyde en varm drik på en kølig efterårsdag efter en blæsende travetur i frugtplantagen.

Æble gløgg
1 liter æblemost
halv vanilje stang
ca.1 stjerneanis
ca.1-5 nelliker
ca.1-2 stang kanel
ca.40 g rosiner
ca. 1 dl mørk rom (kan også undlades)
ca.3 stjerneanis
Kom æblemosten i en gryde med alle de andre ingredienser i en te pose, og varm den op til lige før kogepunktet. Servér den rygende varm.


Lun æblekage med/fløde eller cremf.
100 gr. margarine smeltes
Blandes med
85 gr. sukker (1 dl)
60 gr. mel (1 dl)
2 spsk. Kartoffelmel
1 tesk. Bagepulver
2 æg
Fyld:
3-4 revne æbler
2 spsk. Sukker/kanel.
Smør et ovnfast fad, hæld dejen i og fordel fyldet.
Drysses med mandler eller nødder.
Bages 40 min ved 200 gr.


Nem og lækker æblekage med smuldredej
Æbleblanding:
5-6 syrlige æbler
1 spsk kanel
6 spsk sukker

Smuldredej:
100 g smeltet smør/margarine
3 dl havregryn
1 dl sukker
1 dl mel

Tænd ovnen på ca. 200°C
Skræl æblerne, del dem i både og fjern kernehusene. Læg æblebådene i en tærteform og drys med sukker og kanel.
Smelt smør/margarine og bland havregryn, melis og mel sammen med det smeltede smør/margarine.  Fordel smuldredejen over æblerne så de danner et låg.
Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30. min.
Smager godt med kold flødeskum eller creme fraiche rørt med vanillesukker.


Æble brødet som er længere nede på bloggen blev også serveret på æblets dag i lørdags med lækker marmelade fra Nicolas Vahé (Jordbær/Mint marmelade)... hmmm...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar