Rosen-lunds blog

Rosen-lunds blog
Rosen-lunds blog

onsdag den 27. juni 2012

Tid til hyldeblomst

"Hvor hylden ej vil gro, kan ingen mennesker bo"

Så er hyldeblomsterne ved at være modne rundt omkring og det skal selvfølgelig udnyttes. Hyldeblomst saft er en klassiker og virkelig lækkert på en varm sommerdag eller som velkomstdrinks, men prøv dem også i pandekagedej - det er bare mums :0) 

Sådan gør du: 
Lav en alm. pandekagedej og dyp hyldeblomst skærmene i dejen og derefter steg dem på en varm pande med smør/olie på. Steg dem til de er sprøde og gylden og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Undgå at spise stilkene, da de godt kan være lidt sej at tygge i. Drys med flormelis og server dem med frisk frugt eller is og sirup til.


Her har jeg pyntet et zink hjerte med hyldeblomster -  jamen sikke en dejlig duft der hurtig spreder sig i havehuset, ville ønske i kunne dufte det derude bag ved skærmen:0)


Hyldeblomst saft:
 20-25 udsprungne hyldeblomst klaser, uden den grove del af stilken
Saften fra 1-2 citroner
1 brev citronsyre, ca. 20-25g
1 kg sukker
1 l kogende vand
Flydende Atamon

Hvis du får lavet for meget hyldeblomst saft så skal du ikke snyde dig selv for en lækker hyldeblomst sirup. Kog saften ind med sukker til den bliver tyk som sirup og brug siruppen på is, kager eller på yoghurten om morgen.

Vidste du at:
En hyldeblomst har en høj koncentration af blodkar- og immunstyrkende flavenoider, som menes at have en forebyggende effekt mod kræft og hjerte-kar-sygdomme

Sommer hilsen
Tanja




Ingen kommentarer:

Send en kommentar