Rosen-lunds blog

Rosen-lunds blog
Rosen-lunds blog

mandag den 12. september 2011

Opskrifter fra Æblernes dag

Nem og lækker æblekage med smuldre dej

 Æbleblanding:
5-6 syrlige æbler, 1 spsk kanel, 6 spsk sukker

 Smuldredej:

100 g smeltet smør/margarine, 3 dl havregryn, 1 dl sukker, 1 dl mel

Tænd ovnen på ca. 200°C. Skræl æblerne, del dem i både og fjern kernehusene. Læg æblebådene i en tærteform og drys med sukker og kanel.

Smelt smør/margarine og bland havregryn, melis og mel sammen med det smeltede smør/margarine.  Fordel smuldredejen over æblerne så de danner et låg.

Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30. min. Smager godt med kold flødeskum eller creme fraiche rørt med vanillesukker.




 
Æble-blommemarmelade


1 kg blommer
1 kg æbler
3 dl vand
2 kanelstænger
1 kg syltesukker


Rens blommerne, pil stenene ud og skær dem i stykker.
Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehusene.
Læg æbler, blommer, vand, kanelstænger i en gryde, og lad småkoge 5-10 min eller til æblerne er møre.
Tilsæt syltesukker, og kog yderligere 2 min.
Tag gryden af varmen, og skum nøje.
Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas.
Sæt låg på og stil koldt. 





Varm æblemost med kanel
Ingredienser
Ufiltreret æblemost
Kanelstænger
Hele nelliker
æbler i skiver
Opskrift
Kom æblemosten i en gryde med alle de andre ingredienser, og varm den op til lige før kogepunktet. Servér den rygende varm.



Æble Brød:



3 dl vand

2 dl. Yoghurt neutral

15 g. gær

1 spsk. flydende honning

1 spsk. salt

75 g solsikkekerner

200g groft speltmel

500g hvedemel.



ca 200g skåret æbler

1 æg til pensling.



Dag1

Kom vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt og rør solsikkefrø,speltmel, og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen til den har konsistens som tyk havregrød. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste morgen (hvis du ikke har plads i køleskabet stil den i et kølig rum)



Dag2

Tag dejen ud af køleskabet. Kom æbler i og ælt dem godt i dejen.

Form dejen til 2 brød. Dejen er lidt klistret og det skal den være. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 250grader. Pensel brødene med sammenpisket æg. Bag brødene i 10min. Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar